Buitendouche Maken? 43 Waanzinnige Voorbeelden & Tips

Buitendouche maken met de nieuwe warme zomers in Nederland is een goed idee. Met deze stijgende temperaturen kunnen wij ons goed voorstellen dat je je wilt afkoelen in de tuin. Een verkoelende tuindouche maken is dan een goede optie. Maar waar start je met een tuin douche? Wij hebben het ultieme artikel geschreven over tuindouches en buitendouches. Vol met 43 te gekke buitendouche ideeën en voorbeelden. Hierna kan je direct aan de slag met je eigen douche.

Allerlei ideeën is natuurlijk leuk, maar als je niet weet hoe je een buitendouche maakt, heb je er weinig aan. Daarom leggen we eerst uit wat je nodig hebt en hoe je je tuindouche maakt. Vervolgens komen een aantal buitendouche voor populaire tuinstijlen voorbij. Hier krijg je te gekke tuindouche ideeën voor moderne tuinen en mediterrane tuinen. We sluiten af met de rest van de buitendouche voorbeelden.

Een buitendouche maken, hoe doe je dat?

Zelf een buitendouche maken is heel goed mogelijk. Hoe hief je geen (dure) hoveniers voor in te huren of de klus op werkspot te zetten. Met een aantal benodigde onderdelen kan je zelf al aan de slag.

Dit zijn de basis elementen die je nodig hebt voor een buitendouche:

 • Douchekop
 • Buitenkraan
 • Tuinslang
 • Tuinslang klem
 • Tuinslang verbindingsstuk (juiste maat voor de tuinslang)
 • Kraanstuk (juiste maat voor aansluiting verbindingsstuk)

Een buitendouche maak je natuurlijk naar eigen wens. Voor dit DIY project heb je daarom meer nodig dan enkel het bovenstaande. Het ontwerp dat je maakt hangt af je van je ontwerp. Misschien ga je wel mooie hardhouten planken maken of schroef je enkel een douchekop tegen je tuinhuis. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Voor meer inspiratie hebben we hieronder een uitgebreide verzameling buitendouches.

Buitendouche voor een moderne tuin maken

Een moderne tuin is de meest populaire tuinstijl van ons land.
En dat begrijpen we heel goed. Ze zien er mooi strak uit, zijn overzichtelijk en zijn eenvoudig te onderhouden. Moderne tuinen kenmerken zich natuurlijk door de strakke lijnen. De lijnen zorgen voor veel creatieve mogelijkheden. Een tuindouche past goed in deze tuin stijl. Een buitendouche voor een moderne tuin maken is dan ook een goed idee.

Om je buitendouche inspiratie te geven hebben we hieronder 5 keer een buitendouche voor moderne tuinen verzameld. Stuk voor stuk waanzinnige opties voor je eigen tuin. Meerdere zou je eventueel zelf kunnen maken.

Wil je meer moderne tuin inspiratie? Bekijk dan onze blog over een moderne tuin ideeën.

Buitendouche voor een mediterrane tuin maken

De mediterrane tuinstijl is enorm in opkomst. De tuinstijl is afgeleid uit tuinen rondom het mediterraans gebied. Van allerlei landen zijn leuke stijl elementen meegenomen naar Nederland, om hier er een nieuwe tuinstijl van te maken. De mediterrane tuin kenmerkt zich door veel ronde vormen en witte met ecru kleuren. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals stenen en hout.

Een van de elementen die ook veel in mediterrane tuin staan zijn waterelementen zoals fonteinen of een buitendouche. Logisch ook, want met de mediterrane temperaturen wil je je af en toe kunnen afkoelen.

Een buitendouche voor een mediterrane tuin is redelijk eenvoudig. We hebben 5 voorbeelden hieronder verzameld, zodat je er zelf mee aan de slag kan.

Wil je meer mediterrane tuin inspiratie? Bekijk dan onze blog over een mediterrane tuin ontwerpen.

Nog meer buitendouche ideeën en inspiratie

Een nieuw buitendouche hoeft niet exact nagemaakt te worden van een van de bovenstaande voorbeelden. Je kan natuurlijk ook creatief te werk gan met je eigen tuin. Vaak heb je wel een mooie plek waar de douche goed zou passen. Onderstaande tuindouches bewijzen dat je heel makkelijk zelf een gave tuindouche kan maken.

d

unieke DIY buitendouche

Raak je niet uitgelezen over tuin inspiratie? Dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben meer artikelen waanzinnige ideeeën geschreven over tuinen. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Buitendouche Maken? 43 Waanzinnige Voorbeelden & Tips

Eén gedachte over “Buitendouche Maken? 43 Waanzinnige Voorbeelden & Tips

 • februari 11, 2020 om 8:19 am
  Permalink

  Wat een mooie blog over tuindouches. Je zou er zo eentje willen installeren. Het is wel mijn ervaring dat bij installaties met tuinslangen je moet uitkijken dat hij niet de hele dag in de zon hangt. Dan krijg je ongewild soms een wel heel warme douche.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *