Oven Schoonmaken met Soda: Zo Maak Je Je Over Blinkend

Oven schoonmaken met soda. Dat is een schoonmaak hack die ik nog van mijn oma heb geleerd. Deze pro tip is ideaal voor een blinkend schone oven. In no-time straalt je oven weer zoals die net uit de verpakking kwam. Lees verder over hoe je een oven schoonmaakt met soda.

Hoe netjes en zuigig je ook bent. Helaas wordt je oven na verloop van tijd vuil en is deze aan schoonmaken toe. Ongemerkt bijven er vaak etensresten, kruimels en vet achter in de oven. De wanden, deur en plafond gaan kleven. Dit gaan we vandaag oplossen. We gaan je┬áoven schoonmaken met soda. Het is minder moeilijk dan he tin eerste instantie lijkt. Volg het stappenplan en je bent zo klaar. Maak je geen zorgen. Binnen een half uur ben je klaar. ­čśë

Zoals je doorhebt gaat dit artikel hoofdzakelijk over reinigen met soda. Wil je nou meer tips om je oven schoon te maken? Bekijk dan ons volledige artikel oven schoonmaken.

De oven schoonmaken met soda

Start met het verzamelen van de benodigdheden. Zit het onderstaande lijstje klaar voor gebruik.

  • Stuifzuiger/ kruimeldief
  • Warm water
  • Een kop backing soda
  • Een microvezeldoek

  • Schuurspons
  • Eventueel een citroen

Stap 1: Stofzuigen de oven

De eerste stap die je zet is het verwijderen van alle losloggende kruimelresten. Van het bakken van al die lekker koekjes en taarten zijn er kruimelresten in de oven achtergebleven. Verwijder deze allemaal met de stofzuiger of kruimeldief.

Stap 2: Verwarm de oven op 250┬░C

In de volgende stap ga je gebruik maken van een voorverwarmde oven . Zet deze daarom alvast aan zodat het voor kan warmen. Dat bespaard je weer wat tijd ;).

Stap 3: Maak de soda klaar

De oven schoonmaken met soda kan je de oven reinig en direct alle vieze geurtjes verwijderen in ├ę├ęn. Verwarm of oven voorop ongeveer 200-250 graden. Plaats ovenschaal gevuld met een mengsel van water en backing soda. Gebruik 1 kopje soda op ├ę├ęn kom water. Eventueel kan je citroensap toevoegen voor een lekkerdere geur.

Plaats de schaal voor minimaal 30 minuten in de oven. Maak de oven vervolgens school met een vochtige microvezeldoek.

Stap 4: Reinigen met de microvezeldoek

In deze stap gaan we de oven daadwerkelijk reinigen. Neem een microvezeldoek en een schaal warm water. Ga hiermee aan de slag. Neem alle wanden, vloer en plafond grondig af. Verwijder alle vetresten met het doek.

Kom je hardnekkig vet tegen? Pak er dan een schuurspons bij. Neem de wanden extra af met warm water.

Werkt dit nog niet genoeg? Herhaal dan stap 3.

Stap 5: Laat de oven drogen

Laat de deur van de oven voor een poosje open staan, zodat de oven kan drogen. In de tussentijd kan je het glazen ruitje schoonmaken met wat glasreiniger.

Is alles opgedroogd en blinkt het weer mooi? Top, dan is de klus geklaard. Nu heb jij je oven met soda schoongemaakt als een pro!

Pro Tip: Laat de oven lekker ruiken met vanillesuiker

We hebben nog een extra pro tip voor je. Wil je de oven weer lekker laten ruimen? Gebruik dan wat vanillesuiker. Strooi een zakje vanillesuiker over de bode van de oven. Zet de oven aan op 180┬░C en ruik de lekkere geur van vers gebakken gebak je keuken in komen.

Voor de meer visueel ingestelden hebben wen een video gevonden, welke perfect uitlegt hoe je de oven met een soda kan schoonmaken.

https://www.youtube.com/watch?v=P6wUpQ61xEw
Bron: Schoonmaken met Marja

Oven schoonmaken met soda manier 2

Er is ook een tweede manier om je oven schoon te maken met soda. Meng water en soda tot een papje. Breng de soda pap ruim aan bij alle wanden van de oven. Laat de pap een nacht lang inweken. Hierdoor worden alle vet resten helemaal week en zijn deze makkelijker te verwijderen.

Verwijder de volgende dag al het vuil met een microvezeldoek.Oven Schoonmaken met Soda: Zo Maak Je Je Over Blinkend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *