De Slaapkamer Verbouwen; Tips Voor De Beste Slaapkamer

Je slaapkamer verbouwen is een leuke klus. De slaapkamer is ruimte waarin je de meeste ruimte doorbrengt. Weliswaar met je ogen gesloten, maar toch is het belangrijk dat je je er helemaal gelukkig voelt. Maar hoe pak je het verbouwen van je slaapkamer aan? Waar let je op en hoe doe je dat? Wij geven je tips voor je slaapkamer verbouwing.

Kijk wat je nu al hebt

Dit is misschien een open deur, maar voordat je aan een bouwproject begint is het goed om te kijken wat je al in huis hebt. Moet je echt alles vernieuwen of zijn er ook dingen die kunt houden? Misschien heb je al hele gave dingen die je wilt behouden, zoals een mooie ornament of een mooie vloer. Wellicht heb je alleen nieuwe kast of bed nodig. Kijk daarom van tevoren wat je precies aan wilt pakken. Dit voorkomt onnodige tijd en geld uitgeven.

Je garderobe kast

slaapkamer met inloopkast
Inloopkast naast je slaapkamer

Je garderobe kast is een van de belangrijkste meubels in je slaapkamer. Als je gaat verbouwen, kun je ervoor kiezen om meteen een grootse inbouwkast toe te voegen aan jouw slaapkamer. Dit is imposant en geeft direct een rustig en ruimtelijk gevoel. Voor garderobekasten is er veel keuze. Ga je voor een stand meubel? Of wil je liever iets op maat in laten bouwen? Ga na wat je het mooiste vindt.

Een badkamer je de slaapkamer

Dit is te mooi om waard te zijn. Of is dat het ook echt? Deze combinatie is echt ideaal en super gaaf. Met een bad in de slaapkamer rol je zo gewassen het bed in. Dit is een flinke verbouwing, maar dan heb je ook wat. Hierbij is vooral lastig om alle goede aansluitingen, aanvoer en afvoer van warm en koud water, naar de slaapkamer door te trekken. Dit zal ook de grootste kostenpost zijn.

Hoe ga je om met verlichting?

Als je de slaapkamer gaat verbouwen is het een ideale tijd om meteen het licht mee te pakken. Het beste is om een natuurlijke en verstelbare verlichting te installeren, zodat deze multifunctioneel is.  Bij normaal gebruik moet de slaapkamer goed verlicht worden, maar als  je in bed licht is het gezond om alleen maar zacht licht te zien. Kies voor de lampen naast je bed niet hoger dan 300 lumen, en een handige tip is om voor dimbaar licht te kiezen zodat je in elk seizoen genoeg licht hebt.De Slaapkamer Verbouwen; Tips Voor De Beste Slaapkamer

3 gedachten over “De Slaapkamer Verbouwen; Tips Voor De Beste Slaapkamer

 • februari 26, 2020 om 10:45 am
  Permalink

  Wij willen ook graag onze slaapkamer verbouwen en hier een badkamer in plaatsen. Het lijkt ons ideaal. Daarnaast zit onze huidige badkamer aan de andere kant van onze woning en dit vinden we niet praktisch. We zijn met verschillende aannemers in gesprek en hopen zo snel mogelijk te kunnen beginnen met verbouwen!

  Beantwoorden
 • maart 31, 2020 om 8:50 am
  Permalink

  Mijn slaapkamer zou ik ook graag een make-over willen geven. We zijn toe aan een nieuw bed en willen ook graag onze vloerbedekking laten vervangen door laminaat. Ik ga vooral naar de huidige kleuren kijken om zo een plan te maken. Bedankt voor de tips in ieder geval!

  Beantwoorden
 • juni 9, 2020 om 1:57 pm
  Permalink

  De corona-situatie heeft onze verbouwingsplannen op een laag pitje gezet. Dat was maar goed ook want bij ons was er het discussiepunt: inloopgarderobe of badkamer. Allebei kan niet. Zij wil de kast, ik wil de badkamer. Stiekem weet ik echter, dat ze eigenlijk ook de badkamer wil. Ik heb dus goede hoop dat we het voor het begin van de verbouwing eruit zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *